Vinyl som gulvbelegg forbinder mange først og fremst med badegulv, kjøkken og andre områder som er utsatt for mye vannsøl og slitasje. Sammen med linoleum har vinyl dominert svært mange offentlige bygninger, av praktiske og økonomiske årsaker.

Vinylbelegg består av en myk bakside og en hard og slitesterk overflate, som blant annet tåler vann svært godt – og for eksempel langt bedre enn laminat. Sammen med mykheten gjør dette at mange ser på vinyl som et godt alternativ til laminat. Prisen er også langt lavere enn laminat av god kvalitet.

Vinyl er et mykt materiale. Du får det på rull i to til fire meters bredde, slik at du kan legge det med et minimum av skjøter.

Underlaget er svært viktig, siden vinylen er myk. Skal du ha et pent gulv må underlaget være helt jevnt, og dette kan gjøres på flere måter. Du kan legge et nytt undergulv med et utjevnende basislag og topplag av harde plater. Det er en løsning som fungerer både på et eldre tregulv og på murgulv. Et annet alternativ for murgulv er flytende avrettingsmasse som blir helt jevnt når det har tørket.

Vinyl er vantett, og er derfor velegnet som gulvbelegg på bad og andre våtrom. Dette forutsetter at leggingen også er vantett, og at belegget går opp ti centimeter rundt veggene.

For å få en helt tett løsning må belegget sveises i skjøtene og i hjørnene.

Vinyl er omtrent vedlikeholdsfritt, du trenger bare å sørge for renhold og fjerning av sand og grus.

Gode matter i inngangspartiet, som brukes og sørger for at du drar inn mindre skitt, er alltid en god løsning.

Støvsuging og en fuktig klut med nøytralt rengjøringsmiddel er tilstrekkelig. Det er også gunstig å bruke møbelknotter av filt på alle møbler, og skal du flytte tunge gjenstander er det lurt å bruke harde plater som underlag.

Du bør også beskytte gulvet mot elementer som kan gi misfarging. Dette kan være gjenstander av eller matter med bakside av gummi, gjenstander av plast, fargede tepper og ryer, beisede møbelbein og annet som ikke er fargeekte.

Vanlige flekker fjernes snarest med mildt vaskemiddel. Asfalt, gumi olje, kritt, tusj osv fjernes med white spirit. Stearin og tyggegummi kjøles med med kjølespray eller is i pose og skrapes forsiktig vekk.

Våtromsbelegg 1-5m2
Kr 3.125,- inkl mvaFast pris
Montering, sveising og gulvlim
Våtromsbelegg 6-10m2
Kr 4.375,- inkl mvaFast pris
Montering, sveising og gulvlim
Våtromsbelegg 11-15m2
Kr 6.250,- inkl mvaFast pris
Montering, sveising og gulvlim
Våtromsbelegg over 15m2
Kr 438,- inkl mvapr m2
Montering, sveising og gulvlim
Montering vinylbelegg uten oppbrett
Kr 169,- inkl mvapr m2
Montering og gulvlim
Montering tepper på flate gulv
Kr 131,- inkl mvapr m2
Montering og gulvlim

 


Share