Gulvsliping

Alle tregulv kan slipes så sant det er nok igjen av gulvet. Som oftest slipes det bort rundt 1-2mm alt avhengig av hva slags gulv det er og gulvets tilstand.

Før sliping er det en fordel å fjerne gulvlister og annet som grenser til gulvet. Da vil man unngå eventuelle skader på disse og det vil også forenkle behandlingen når/ hvis dette skal gjøres.

Sliping av gulv er bortimot 100% støvfritt, som eneste firma på Haugalandet sliper vi med støvfrie maskiner tilkoblet eksterne støvsugere med HEPA filter.

Etter sliping av gulvet, behandler vi det med enten lakk, olje eller hardvoksolje. Her har vi et bredt og kvalitetsorientert utvalg som vil kunne tilfredsstille de aller fleste bruksområder.

Det er forskjell på gulvsliping – vi kan slipe svært nøye eller gjøre det unna raskt og enkelt. Selvsagt påvirker dette både prisen og resultatet. Hos oss kan du velge den behandlingen som passer deg best.

Som du ser under så har vi ulike overflatebehandlinger.

«KUN SLIPING»

Dette er for deg som ønsker lakke eller olje selv, behandlingen består av enkel sliping opp til medium slipekvalitet. Skal gulvet oljes med farget olje eller hardvoks anbefaler vi ekstra sliping. Ta kontakt for pris om du skal påføre fargede produkter. Priser fra kroner 149,- pr kvadrat inkl moms.

«SLIPING OG LAKK» 

Denne er for deg som er lei av falmede og gule gulv, og som har skraper og/eller skader en ønsker få bort.

Gulvet slipes her opp til fin slipekvalitet, samt beskyttes med 3 strøk vannbasert gulvlakk. En kan velge mellom blank, halvblank eller matt overflate. Priser fra kroner 249,- pr kvadrat inkl moms.

«Sliping og Lysningslakk»

Denne er for deg som ønsker en lys og fin parkett, gulvet slipes til fin slipekvalitet, før det påføres en lysningsgrunning samt to strøk med gulvlakk i valgfri glans. Priser fra kroner 299,- pr kvadrat inkl moms. 

«Sliping og hvitlakk»

Ønsker du lyse flotte gulv i mange år? Da er denne behandlingen den ideelle for deg. Vi sliper gulvet til høy slipekvalitet, før vi påfører to strøk med hvitlakk samt et strøk med matt eller ultramatt lakk på topp.

Denne behandlingen eliminerer også i stor grad fremtidig gulning/falming av gulvene. Priser fra kroner 349,- pr kvadrat inkl moms.

«Sliping og hardvoksolje»

Ønsker du hardvoksolje uten farge på ditt gulv så er dette den behandlingen du skal velge.

Vi sliper gulvene ned til høy slipekvalitet før vi påfører to strøk med hardvoksolje i valgfri glansgrad. Priser fra kroner 312,- pr kvadrat inkl moms.

«Sliping og farget hardvoksolje»

Ønsker du hardvoksolje med farge på ditt gulv så er dette den behandlingen du skal velge.

Vi sliper gulvene ned til høy slipekvalitet før vi påfører et strøk med farget hardvoksolje samt et strøk med fargeløs hardvoksolje i valgfri glansgrad. Priser fra kroner 381,- pr kvadrat inkl moms.

«Sliping og K2 farget olje + hardvoksolje eller lakk»

Dette er vår aller beste og mest eksklusive behandling, her sliper vi gulvene til høyeste slipekvalitet før vi pigmenterer/farger gulvene med vår K2 olje der en kan velge mellom både lyse og mørke farger. Og i tillegg påfører vi som ekstra toppstrøk matt hardvoksolje eller matt gulvlakk etter ditt valg for ekstra lang beskyttelse av ditt gulv.

Prisen på denne behandlingen er høy grunnet denne behandlingen krever veldig mye av oss som utfører den med tanke på både slipekvalitet og påføring av behandlingene. Her kan du være sikker på at du vil få et særegent og flott gulv ikke mange andre har. Priser fra kroner 649,- pr kvadrat inkl moms.

«Sliping og HD lakk»

Har du et gulv som brukes ekstra mye, feks et butikklokale eller kontorlokale med høy trafikk så har vi en behandling med en ekstra slitesterk vannbasert gulvlakk som vil gjøre at du har gulvene flotte og fine i mange mange år, også når de brukes ekstra mye. Denne lakken er gjennomherdet og gulvet er klar for bruk etter kun 12 timer, noe som betyr kortere tid uten å kunne bruke gulvet.

Vi sliper gulvene ned til høy slipekvalitet før vi påfører tre strøk med HD lakk valgfri glansgrad. Priser fra kroner 279,- pr kvadrat inkl moms.

Forskjellen mellom lakk, hardvoksolje og olje behandling av gulvet:

Mange spør oss om hva type overflatebehandling vi anbefaler, til det pleier vi si at det finnes gode egenskaper med de fleste topp-/overflate behandlinger. Men hoved egenskapene er:

 • Lakk;
  • Lakkering er den opprinnelige måten å behandle et gulv på. Det er ikke uten grunn at lakk opprinnelig og fremdeles er den mest alminnelige måten å behandle et gulv på. Lakk er det i særklasse letteste å holde og du kan ha glede av det i 10-15 år uten å løfte en finger i vedlikehold.
   Mange assosierer lakkerte gulv med gamle dagers blanke, gule og litt triste parkett og tregulv. Videre tenker mange på sterke løsemidler som var en forutsetning for å fa gamle dagers lakktyper til å herde.
   Dette er et for lengst tilbakelagt stadium. Dagens lakker er lyse, matte og ofte vannnbaserte og dermed langt mer miljøvennlige enn både olje og hardvoksolje. Dagens lakker fås i ultra matte varianter som gjør at de knapt er synlige på gulvet og de kan kombineres med alle regnbuens farger, beis og olje.

 

 • Hardvoksolje;
  • Hardvoksolje er et produkt som raskt har fått stor utbredelse i det norske markedet. Produktet er en mellomting av lakk og olje. Med det menes at det danner overflate som en lakk, men har en følelse og utseende som er mer lik olje.Også vedlikeholdet er en mellomting mellom lakk og olje – dvs. at det er midt i mellom ingenting og hyppig. Hvor ofte det må utføres avhenger selvfølgelig også her at bruken og slitasjen, men det er klart at et produkt som legger en beskyttende hinne oppå treverket gir langt bedre beskyttelse enn tradosjonell olje som ikke gjør det.Hardvoksolje kombineres ofte med farge og framgangsmåten er da at det legges et strøk med farge først og så et strøk med klar, matt strøk hardvoksolje på toppen.

 

 • Olje;
  • Olje gir en naturlige følelsen når du gå på det, men krever en god del vedlikehold fordi oljen forsvinner i vask og ved bruk. Allikevel er det mange som foretrekker dette alternativet fordi de mener det gir et bedre gulv å gå på.Det finnes en rekke varemerker av oljer og forskjellen mellom dem er ikke avgjørende, men vi bruker det merke kunden ønsker.Når du bruker pigmenterte oljer så husk på at mange faktorer spiller inn på det ferdige resultatet. Ikke minst er det avhengig av typen treverk du har og grunnfargen på dette. Av eik finnes det f.eks. både hvite, grå og røde varianter. Her vil f.eks en hvitoljing av rødlig eik gi et rosa gulv, noe som mange ikke synes er veldig heldig.

Husk på at dersom du legger en mørk farge på gulvet ditt vil rommet med en gang virke mindre. Hvite gulv gir derimot luft og lys i rommet og gjør at det virker større

 

Er det spesielle dager/uker som er ønskelig for utførelsen? sjekk vår kalender for ledige tidspunkter ved å klikke her

 

 

Share